Hoşgeldiniz.

Kalp sağlığını korumak için neler yapmalıyız İşlenmiş değil tahıllı yiyin : Kepekli un, esmer pirinç, yulaf ezmesi gibi tam tahıllı besinler, kalp dost u olarak
  • 5 üzerinden 4.52   |  Oy Veren: 25      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Kalp sağlığımızı korumak için nasıl beslenmeliyiz

    Sponsorlu Bağlantılar




    Kalp sağlığını korumak için neler yapmalıyız
    İşlenmiş değil tahıllı yiyin: Kepekli un, esmer pirinç, yulaf ezmesi gibi tam tahıllı besinler, kalp dostu olarak listede ilk sırada yer alıyor. Bu ürünler düşük kalorileri sayesinde daha fazla doygunluk hissi veriyor.
    Omega-3 kalbi koruyor: Somon ve ton balığı gibi yağlı balıklar içerdikleri omega-3 yağ asitleriyle, kalp hastalıklarına karşı koruyucu ve kan basıncını dengeleyici bir işlev görüyorlar. Prof. Artinian, “Haftada en az 3 buçuk porsiyon yağlı balık, kalbin tıpkı yağlanan bir makine gibi rahat çalışmasını sağlıyor” dedi.
    Düzenli kolesterol testi yaptırın: Vücudun her zaman bir belirti göstermeyeceğini unutmayarak 20 ve üstü yaş grubunun her 5 yılda bir kolesterol testi yaptırması tavsiye ediliyor.
    Aşırı kırmızı et tüketmeyin: Beslenme programınızda, günde 3 köfte büyüklüğünde yağsız pişirilmiş kırmızı etten fazlasının yer almaması, et yağlıysa tavuk tercih edilmesini öneriliyor.
    Hareket şart: Günde en az 30 dakika kalp atışlarını hızlandıran tempolu bir yürüyüş veya koşu gibi egzersizler, kalp hastalıklarına karşı hayat boyu kalkan oluyor.
    Ambalajları okumadan satın alma: Satın alınan ürünlerin üzerinde yazan değerleri okumak, bilinçsizce alınabilecek fazla kalori veya doymuş yağı engelliyor.
    Karbonhidrat dengede tutulsun: Tam tahıl grubundan olmayan sağlıksız karbonhidrat alımı, obezite, fiziksel yavaşlık gibi kalbe baskı yapacak hastalıklara davetiye.
    Şekere dikkat: Şekerli gıdalarla vücuda giren kalorinin, kadınlarda günlük 100 ve erkeklerde günlük 150’yi geçmemesi gerektiği belirtildi.
    Tuzu azaltılmalı: Günlük tuz tüketiminin yarım çay kaşığından fazla olmaması gerekiyor.
    Meyve-sebzeden vazgeçilmez: Wayne Üniversitesi, günde en az 4 buçuk porsiyon meyve sebze tüketmenin kalp sağlığına olumlu etkiler yapacağını açıkladı.



    Paylaş Facebook Twitter Google



  2. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Copyright © 2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc